shareit

Руски дипломат уби крадец в Рио?

| от chronicle.bg |

Руски заместник консул в Рио де Жанейро простреля и уби крадец, който го нападна в четвъртък следобед, съобщава Agencia Brasil, цитирана от CNN.

Дипломатът е бил нападнат, имало е борба при която той е успял да вземе оръжието на крадеца и да го простреля.
Руската държавна информационна агенция ТАСС отрича стрелбата, цитирайки руския генерален консул в Рио, който твърди, че не е имало престрелка. „Всички руски дипломати, намиращи се в Рио де Жанейро, са живи, здрави и нямат никаква връзка с такъв инцидент“, каза консулът.

Местните медии обаче твърдят, че става дума 60-годишният адвокат Маркос Цезар Ферес Брага, който имал дипломатически статут. Русия официално обясни, че руските дипломати имат руски имена и „нито един представител на руския генерален консул в Рио де Жанейро не е участвал в опит за нападение, който е завършил със смърт.“

Медиите обаче твърдят, че Брага е бил в колата си заедно с жена си и дъщеря си, когато към тях приближили двама крадци на мотор. Един от нападателите счупил прозорец на колата и насочил оръжие. Брага го издърпал в колата, последвало меле, при което дипломатът даже използвал жиу-житцу за да се защити от крадеца, твърдят бразилските медии. Инцидентът е станал в предградието Barra da Tijuca – близо до Олимпийското село.

CNN разпространи новината без да има официален коментар от полицията в Рио. Консулството на Русия в Рио ще даде допълнителна информация по случая днес.

 
 
Коментарите са изключени