shareit

Русия задържа десетки привърженици на „Ислямска държава“

| от chronicle.bg |

Най-малко 20 привърженици на радикалната групировка „Ислямска държава“(ИД) са били задържани днес в руската столица Москва, предаде РИА „Новости“.

„В хода на съвместна операция на Федералната служба за сигурност и полицията са задържани около 20 души, които са заподозрени за връзки с джихадистите. По предварителни данни в Москва те са се занимавали с търсене и вербуване на нови членове“, съобщи източник от правоохранителните органи.

Радикалната групировка пое преди това отговорност за взривяването на бомба при преминаването на два полицейски автомобила в руската република Дагестан в Северен Кавказ, при които загина един полицай. Съгласно разпространеното от терористите съобщение атентатът е извършен от дагестански привърженици на групировката.

Ислямсистите твърдят, че при атаката край контролно-пропускателен пункт на входа на Табасарански район в село Сиртич има загинали десетина руснаци от силите за сигурност. Това е второ подобно нападение срещу органите на реда в Северен Кавказ през последните два дни. Вчера на магистралата „Кавказ“ бяха взривени две бомби при преминаването на друга полицейска колона. В резултата на това загина един полицай, а двама други са сериозно ранени.

 
 
Коментарите са изключени