shareit

Rolls – Royce Sweptail уникат дебютира във Вила д`Есте

| от chronicle.bg |

Пред вас не е нов сериен модел на Rolls-Royce, а уникален екземпляр, произведен в един-единствен брой.

Казва се Sweptail и дебютира на Конкурса за елегантност във Вила д`Есте край езерото Комо. Под красивата поръчкова каросерия се крие техниката на вече спрения от производство Rolls-Royce Phantom, така че там няма изненади.

Интериорът и външността обаче са неповторими. Влиянието на яхтите е очевидно, особено в областта на задния прозорец, който е продължение на покрива с триъгълна форма. Във вътрешността вероятно най-забележителната промяна е премахването на задните седалки в ползата на ръчно изработен дървен рафт, осветен в синьо. Торстен Мюлер, изпълнителен директор на Rolls-Royce, описва Sweptail „като доказателство, че марката се намира на върха в областта на каросерийното изкуство. Внимателно се вслушваме в желанията на най-специалните си клиенти, за да създадем истински произведения на изкуството.“

Компанията отказва да разкрие цената на шедьовъра, но според запознати колекционерът е платил около 13 млн. долара, което превръща Sweptail в един от най-скъпите нови автомобили, продавани някога.

 
 
Коментарите са изключени