shareit

Рецепта за солени тиквени мъфини с чия

| от chronicle.bg |

Навярно няма човек, който да се интересува по-сериозно от кулинария, който да не е попадал на Foodie Boulevard – кулинарната улица, на която слънчевата Софи Йотова стартира своя кулинарен блог за здравословни вдъхновения и разбива стереотипите за здравословното хранене.

„Вкусно с усмивка: 123 кулинарни изкушения със Софи Йотова” е нейната първа книга, която ще промени разбиранията ви за евтино, вкусно, здравословно готвене, ще ви накара да съпреживявате храната, а не да я изолирате до проста необходимост.

Докато се сдобиете с книгата, ви пускаме като тийзър една от рецептите, които ще намерите вътре.

Кулинарна визитка
Количество: 16 броя
Степен на сложност: лесна рецепта
Време за приготвяне: 45 минути
Бюджет: под 10 лв.

Продукти:
400 г кисело мляко или заквасена сметана
300 г тиква
50 г нахут от буркан
100 г червен боб от буркан
3 яйца
100 г сирене по избор или тофу
5 с.л. семена чия или ленено семе
100 г брашно по избор
1 ч.л. бакпулвер
100 г овесени или оризови ядки

Приготвяне:
1. Загрейте фурната на 180 градуса с вентилатор.
2. Пресейте брашното с бакпулвера.
3. Настържете тиквата.
4. Разбъркайте всички продукти до пълна хомогенност.
5. Разпределете сместа в силиконови форми за мъфини или в хартиени формички.
6. Изпечете мъфините за 30 минути. Изключете фурната и оставете мъфините вътре да се охладят.

Софи Йотова

 
 
Коментарите са изключени