shareit

Рецепта за сладолед

| от Росица Гърджелийска |

Всяка седмица Росица Гърджелийска ни предлага по една от своите рецепти.

Тя работи във филмовата индустрия, но обича да готви и да пътува. Живее няколко години във Великобритания, преди да се завърне в България. Обича да посещава интересни места по света. В блога на Роси primalyum.co.uk може да намерите рецепти за интересна и здравословна храна, както и истории за пътешествия.

Рецепта за сладолед, защитена от всякакви алергии и непоносимости! Без глутен, без лактоза, без ядки, без захар и незнайно как – много вкусен!

Съставки: 
4 банана
2 авокадо
4 с.л. какао
15 фурми
ванилия

DSCN9121

 

Начин на приготвяне:

  • Залейте фурмите с гореща вода и оставете да престоят 10 мин. Обелете и махнете костилката. Блендирайте ги до получаване на лепкава, гладка смес.
  • Добавете и останалите съставки и блендирайте пак.
  • Изсипете в съд за храна и замразете за поне 8 часа.
  • Насладете се на този вкусен сладолед под горещото лятно слънце!

DSCN9099

 
 
Коментарите са изключени