shareit

Рецепта за мраморни сладки…направени в Мрамор

| от chronicle.bg |

Росица Гърджелийска отново ни предлага рецепта за вкусотия, която не съдържа глутен. Става дума за кокосови мраморни сладки, с които да изпиете кафето си рано сутрин. 

Роси работи във филмовата индустрия, но обича да готви и да пътува. Живее няколко години във Великобритания, преди да се завърне в България. Обича да посещава интересни места по света. В блога на Роси www.primalyum.co.uk може да намерите рецепти за интересна и здравословна храна, както и истории за пътешествия.

Ето и нейната рецепта за вкусни кокосови сладки. 

Необходими продукти:

3 яйца
160 гр. масло
3 с.л. мед
1 ч.ч. кокосово брашно
1 ч.ч. оризово брашно
ванилия

2с.л. брашно рожков или какао

Начин на приготвяне:

Фурната се загрява на 190 градуса.

Разбийте маслото и меда.

Добавете яйцата и разбийте леко, след което добавете двете брашна и ванилията.

Половината тесто оставете настрана, а към другата половина добавете какаото или брашното от рожков.
Вземете малко от бялото тесто и малко от каковото и направете топче с лек натиск, за да оформите хубави форми по повърхността.

Пече се без вентилатор върху хартия за печене около 25-30 мин.

Оставете сладките да изстинат добре и ги сервирайте с чаша силно кафе.

мраморни сладки

 
 
Коментарите са изключени