shareit

Рецепта за извънземни тиквички

| от Росица Нийм |

Росица Нийм работи във филмовата индустрия, но обича да готви и да пътува. 

Живее няколко години във Великобритания, преди да се завърне в България, заедно със съпруга си Ранулф. Двамата обичат да пътуват до интересни места по света.

В блога на Росица www.primalyum.co.uk може да намерите рецепти за интересна и здравословна храна, както и истории за пътешествия. 

Част от тях публикуваме в Chronicle.bg, преведени на български.

Днес тя ни предлага рецепта за „извънземни“ тиквички.

Продукти:

6 тиквички патисон

1 чаша басмати ориз

2 моркова

1 червена чушка

1 зелена чушка

2 червени глави лук

1 скилидка чесън

1/2 чаша доматена пасата

1 щипка червен пипер

1 щипка чубрица

1 щипка сушен бослек

3 червени люти чушлета

сол и пипер

зехтин

1 домат

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 200 градуса. Изрежете малко кръгло капаче от всяка тиквичка и с помощта на лъжичка издълбайте част от вътрешността. Оставете тиквичките настрана за момента.

Нарежете всички зеленчуци освен домата и ги задушете на умерен огън.

Докато те се задушават, изплакнете ориза в много вода и го изцедете добре.

Добавете ориза към зеленчуците и разбъркайте добре няколко минути. Добавете доматената пасата и подправките и разбъркайте още 1 минута.

Напълнете тиквичките със сместта и за капаче използвайте резенче домат.

Пъхнете във фурната за около 45 минутки. Направете проверка с вилица. Ако тя лесно продупчва тиквичката, значи е готово.

Поднесете с лъжица кисело мляко, копър и чесън.

извънземна тиквичка

 
 
Коментарите са изключени