shareit

Рецепта за хумус от Ливан

| от chronicle.bg |

Хани Таук е ливанец и изпълнява семейната воля да завърши архитектура. Започва работа като архитект, но скоро разбира, че не това е неговото призвание и прави смелата стъпка да замине за Франция, където в продължение на 7 години следва сърцето си и се учи от най-големите майстори да прави пухкав хляб, крехки кроасани, фантастични нежни торти, изящни тарталети…

Специализира дори сладолед в Италия. Когато приятели го канят на дойде в България на гости, той се влюбва в природата и истинската храна и вода и решава, че ще остане да живее тук. Така създава сладкарница Карамел.бг. В България става и вегетарианец и започва да се интересува още по-силно от принципите на здравословното хранене.

Повече за Хани Таук можете да прочетете тук. Предлагаме ви неговата рецепта за хумус от Ливан:

Хумус от Ливан

100 г сух нахут
1 с.л. сусамов тахан
2 скилидки чесън (по желание)
Сокът на 1 лимон
2 с.л. зехтин
Кимион на вкус
Сол на вкус

Нахутът се измива, накисва за една нощ и се сварява. Когато е готов, се пасира. Добавя се таханът и – ако се ползва такъв – чесънът и се пасира отново. Сместта се подправя с лимонов сок, зехтин, кимион и сол на вкус.

Рецептата е част от кампанията „Многообразието е вкусно” на Сдружение „Мулти култи колектив”. Вижте още автентични рецепти от целия свят тук. 

 
 
Коментарите са изключени