shareit

Рецепта за тиквен чийзкейк

| от Росица Гърджелийска |

Един чуден чийзкейк без лактоза и глутен, носещ вкуса на есента.

Нужни продукти

За блата:
2 ч.ч. бланширани бадеми
1 ч.ч. орехи
50гр фурми
ванилия
2с.л. кокосово масло
2с.л. какаово масло
2с.л. какао

За крема:
1 малка тиква
4 яйца
1с.л. канела
1с.л. джинджифил
ванилия
4с.л. мед
1с.л. кокосово масло

DSCN0024

За карамела:
1ч.ч. лешници
1/2 ч.ч. мед
1к.л. кокосово масло

Начин на приготвяне:

Обелете, нарежете и сварете тиквата. Блендирайте я до получаване на гладко пюре. Добавете към нея всички останали съствки за крема и разбъркайте.
Всичките ядки за блата се смилят.
Залейте фурмите с гореща вода и оставете да престоят 10 мин. Обелете и махнете костилката. Блендирайте ги до получаване на лепкава, гладка смес. Добавете ги към ядките.
Разтопете кокосовото и какаовото масло и ги добавете към ядките.
Добавете към ядките какаото и ванилията за блата и разбъркайте до смесването на всичките продукти.
Изсипете тази смес в отваряща се тавичка за торта и оформете блат.
Изсипете върху блата тиквената смес и печете на 200 градуса около 40мин или докато тиквената смес отгоре се сгъсти и спре да се клати.
Извадете от фурната и охладете.

DSCN0029
През това време направете карамела като сложите меда в малка тенджерка и го оставите да ври до потъмняване. Не го изгаряйте.
Махнете от котлона, добавете към него лешниците и кокосовото масло и разбъркайте.
Аранжирайте лешниците отгоре и се насладете на този есенен десерт.

 
 
Коментарите са изключени