shareit

Ребека Графтън, или как се свалят близо 50 килограма

| от chronicle.bg |

Преди 3 години Ребека Графтън тежи малко над 111 килограма. По това време тя сладострастно се отдава на всяко пържено изкушение, което съдържа и ситене.

Едно от любимите й ястия са макарони със сирене, като сама успява да изяде без проблем цяла кутия, наслаждавайки се на всяка минута.

Един ден 25-годишната Ребека решава, че е време да промени живота си. Това се случва няколко месеца преди пътуване до Ямайка.

“Гледах се на снимки и не можех да се позная”, казва тя, допълвайки, че винаги е била по-тежка, но е стигнала до фазата на затлъстяване, след като е завършила колежа. Един ден просто решава да се качи на пътеката за бягане и да изтича 30 минути без прекъсване, вместо досегашното й тичане с прекъсване за ходене.

Започва да яде плодове и зеленчуци, да прави упражнения.  Казва, че почти всяка вечер яде печени зеленчуци. Концентрира се върху получаването на чисти протеини като в пилешкия и пуешкия бургер. За закуска яде задължително яйце. Преди това обикновено сутрин хапвала пица.  Започва да ползва приложението MyFitnessPal, за да следи калориите и тренировките си и започва да публикува информация за напредъка си в блога, който поддържа още от колежа.

“Чувствах се толкова силна и властна, сякаш можех наистина да направя нещо”, казва Графтън в първата си публикация за отслабването. В първия месец тя сваля пет килограма. Шест месеца по-късно вече тежи с 23 килограма по-малко и е решена да продължи.

Казва, че не е планирала да свали близо 50 килограма. По-скоро се е надявала да свали около 25, но с ясното съзнание, че това е почти невъзможно. Вместо да се фокусира върху свалянето на десетките килограми обаче, тя се концентрира върху свалянето им един по един, променяйки малко по малко начина си на живот. За следващите две години публикува селфита в блога си и в Instagram, за да отбележи промяната и да запази вдъхновението си.

„Бях толкова горда, че запазих постоянството си“, казва тя.

Когато вече е свалила близо 25 килограма, в профила си в Instagram вече има десетки хиляди последователи. Днес тя е с 47 килограма по-лека и последователите й наброяват 78 000.

Списание People попада на нейния профил и я кани за снимки за своя юлски брой, посветен на отслабването.

„Бях затлъстяла и нещастна, когато започнах“, казва Графтън. Тогава не е имала идея колко врати ще се отворят пред нея след загубата на килограмите.

“За първи път в живота си имам здраво тяло”, казва тя. Ребека не оставя заблуди – казва, че това е изисквало много работа, а тези усилия са станали част от живота й.

Надява се, че историята й може да вдъхнови и други да опитат.

Ребека казва, че онова, което й е страст днес, е здравословният живот. Опитва се да направи своя блог и профила си в Instagram по-полезни за други, които искат да поемат по пътя на отслабването.

Вижте в галерията метаморфозите на Ребека.

 
 
Коментарите са изключени