shareit

Равиоли с тиквички

| от |

Време е за нещо италианско от Дарин Стойков (http://fkusno.com). 

Темата паста-сос има толкова вариации и „оригинални“ рецепти, колкото вероятно е населението на Италия, умножено по 2.7 (примерно). Всеки дом претендира да е открил някоя комбинация, всяка италианска баба предава в наследство не само сватбения си воал, а и скрижалите с рецептите като семейно съкровище. Убеден съм, че това, което сготвих, вече е било открито някъде и се приготвя на големи семейни празници, сватби и кръщенета. Което го прави още по-вкусно, не мислите ли :)

Да направя уточнението, че не е традиционнатат паста, плувнала във вкусен и обилен сос. Малко по-различно е.

Необходимите продукти:

  1. Равиоли (аз използвах пресни равиоли с рикота и спанак от Конфети)
  2. Една тиквичка, нарязана на ситно
  3. Една червена чушка, нарязана на ситно
  4. Глава лук, на ситно
  5. Зехтин, сол и черен пипер

Сложете тигана на котлона, загрейте зехтина и задушете леко лука. Добавете чушките и след малко и тиквичките. За повече аромат, може да залеете с половин чаша бяло вино. Подправете със сол и черен пипер.

ravioli

Сварете съгласно указанията прясната паста (равиоли в моя случай) и добавете към зеленчуците в тигана. Разбъркайте добре, за да се смесят и ароматите.

ravioli2

Сервирайте като предястие, основно или гарнитура. В моят случай отгоре за разкош сложих малко босилково масло, как се прави то – съвсем скоро тук :)

ravioli3

Наздраве! Времето за приготвяне е приблизително 30 минути.

 
 
Коментарите са изключени