shareit

Range Rover Evoque достигна пет години производство във Великобритания

| от chronicle.bg |

Най-разпознаваемият компактен SUV , Range Rover Evoque, достигна важен момент в историята си днес, като отпразнува петата година на производство в модерния завод на Jaguar Land Rover близо до Ливърпул, Великобритания.

С над половин милиона продадени автомобила в световен мащаб в повече от 180 държави от 2011 г. досега, Range Rover Evoque е най-успешно продавания Land Rover. Той е също най-икономичният модел на марката, благодарение на произвежданите във Великобритания двигатели Ingenium, които предлагат водещи в класа си CO2 емисии от едва 109 г/км и впечатляващ разход на гориво от 4,2 л/100 км.

Range Rover Evoque се превърна в непрестанен британски успех с 24-часово производство в завода в Хейлууд. От първия Evoque, слязъл от производствената линия на 4 юли, 2011 г., продажбите са се увеличили пет пъти от малко над 22 000 през 2011 г. до повече от 108 000 през 2015 г. – като сега нов Evoque слиза от производствената линия на всеки 170 секунди. Същевременно работната сила се е утроила до повече от 4 000 души, като 1 500 са назначени специално да подкрепят лансирането на този разбиващ рекордите автомобил през 2011 г.

През последните пет години служителите са навъртели повече от три милиона часове в нощни смени и са консумирали 668 000 чаши кафе, половин милион яйца и 125 000 препечени филийки, за да поддържат енергийните си нива по времена осемчасовите смени. Общо 1,7 милиарда части за Evoque са монтирани в зоната за оформяне и финално сглобяване, като са пропътували над 2,5 милиона мили на конвейера.

По-рано тази година Хейлууд започна да произвежда нов член на семейството на Evoque с мек покрив – Range Rover Evoque Кабриолет; първият в света луксозен SUV кабриолет и още една новост за Land Rover. Въпреки типичното британско лятно време, служителите в Хейлууд се радваха на усещането от сваления покрив при шофирането на Evoque Кабриолет по време на офроуд курса Land Rover Experience като част от тържествата по случай годишнината.

В световен мащаб Evoque е спечелил почти 200 награди през последните пет години. Halewood Operations също са спечелили 11 регионални бизнес награди и наскоро спечелиха първата национална награда, като отнесоха вкъщи короната на Производител на годината във Великобритания на наградите на Insider за 2016 г. „Произведено във Великобритания“.

 
 
Коментарите са изключени