shareit

Радан Кънев отново призова за единство в РБ и общ кандидат с ГЕРБ

| от chronicle.bg по Дарик |

„На България е нужен независим, равно отдалечен от политическите партии дясноцентристки кандидат за президент, който да е гарант за проевропейската ориентация на България, за засилването на българската армия и за радикална реформа в българското правосъдие.“, заяви в Русе лидерът на ДСБ и съпредседател на Реформаторския блок Радан Кънев, цитиран от Дарик радио.

„Смятаме, че чрез диалог трябва да се стигне до такъв кандидат, подкрепен и от партиите от Реформаторския блок и от най-голямата политическа партия ГЕРБ и от други проевропейски сили в центъра и вдясно. Съжаляваме а отказа на г-н Плевнелиев, но за нас това не е затворена тема, това е верният път, за да не се допусне ляв президент, каза още Радан Кънев, като обобщи взетите решения по време на изпълнителски съвет на ДСБ в Русе.Едно от тях изключва партньорството с формации като Атака, Патриотичния фронт, ДПС и ДОСТ, заради коренна разлика във възгледите.

Лидерът на ДСБ коментира и ходовете на Георги Първанов във връзка с президентските избори, като ги нарече забавен момент. Според Радан Кънев председателят на АБВ няма никакъв шанс да докрета до балотаж и сегашните му действия целят да прокарат път на друг кандидат, с който да се опитат да изпреварят БСП на изборите.

Не на последно място лидерът на Демократи за силна България отправи последен призив към колегите си от Реформаторския блок за провеждане на обещания на избирателите обединителен съюзен конгрес а, преди изтичане на споразумението на блока, което се изчерпва с президентските избори.

 
 
Коментарите са изключени