shareit

Процесът срещу Бил Козби беше анулиран

| от chronicle.bg, по БТА | |

Процесът срещу комика Бил Козби беше анулиран, защото съдебните заседатели не можаха да постигнат единодушно решение, съобщиха световните информационни агенции.

Окръжният прокурор обаче веднага обяви, че ще поиска нов процес, както е предвидено в закона.

Бил Козби продължава да е обвинен за сексуални посегателства и е на свобода под гаранция. Предизвикването на съмнения сред съдебните заседатели обаче е успех за неговите адвокати.

Според американското законодателство съдебните заседатели трябва да постигнат единодушие, за да бъде произнесена присъда. Те обсъждаха случая 52 часа шест дена, но не постигнаха съгласие.

Обвинения за сексуално посегателство към 79-годишния актьор отправиха повече от 60 жени. Наказателното делото беше заведено, след като Андреа Констанд, бивша служителка в университета Темпъл във Филаделфия, подаде оплакване, че той й посегнал, когато тя го посетила в дома му, като я накарал да пие вино и хапчета. Заради тази комбинация тя била неспособна да се защити, а той дори я удрял.

Бил Козби призна, че е почерпил Андреа Констанд с вино и й е дал хапчета, за да я успокои, но случилото се след това според него било по взаимно съгласие и жената въобще не възразила.

 
 
Коментарите са изключени