shareit

През зимата рискът от изневяра е два пъти по-голям

| от chronicle.bg, по БТА |

През зимата рискът да ни изневерят се увеличава двойно установи сайтът за извънбрачни запознанства IllicitEncounters, цитиран от БТА.

Специалисти от портала установили това по удвояването на заявките за кръшкане през този период на годината. Психологически тази повишена активност се обуславя от повечето тъмни часове през денонощието и свързаното с тях чувство за тъга. Естественият им контрапункт се оказвало извънбрачното приключение.

Смяната на часа и връщането на стрелките на часовниците назад също играела известна роля в това отношение. Мрачните и тъмни следобеди не носят радост на хората, които са си вкъщи и безкрайно дълго очакват партньора да се завърне от работа. Точно в тези мигове мнозина осъзнават колко разсипан е бракът им и започват да търсят щастието другаде.

„Какво по-добро от това да подгрееш студените зимни вечери с изпепеляваща любовна авантюра!“, коментира специалистът от сайта за изневери Крисчън Грант. Според проведена анкета сред 500 души, 79 процента от респондентите доверили, че е по-лесно да се кръшка след смяната на времето.

 
 
Коментарите са изключени