shareit

Престъпник опитал да продаде открадната награда „Еми“

| от chronicle.bg |

Документаристът Брет Хенсън бил силно разочарован, когато една от двете му Northwest Regional „Еми“ статуетки е била открадната от домът му в Олимпия, Вашингтон. Това, което не очаквал обаче, е да попадне на глупави крадци.

Няколко дни по-късно Хенсън и негов колега решили да потърсят думата „Еми“ в Craigslist, с което попаднали на липсващата статуетка, която се продавала за 3 500 долара.

Хансън се свързал с продавачите и успял да свали цената до 3 000 долара, при условие че продажбата се осъществи още същия ден.

„Беше много странно, защото те реално ми предлагаха отстъпка за моето собствено Еми“, разказал Хенсън.

Въпреки това, се срещнал се с тримата продавачи в Лейси – предградие на Олимпия – но довел със себе си и детективи. А на предната седалка на колата на престъпниците го чакала статуетката – разбира се, с премахната табелка с името на притежателя й.

„Очевидно хората, които продаваха статуетката, не я бяха спечелили. А версиите за това как са я намерили бяха твърде съмнителни. Всички казваха нещо различно“, разказва един от детективите.

След разпит от властите е арестуван един от продавачите. Наградата ще се съхранява в полицейския участък на Олимпия, докато тече разследването.

Междувременно градските власти се забавляват във Facebook, шегувайки се с престъпниците: „И наградата Еми за най-глупав крадец се присъжда на човека, който задигна това и веднага се опита да го продаде в Craigslist”.

 
 
Коментарите са изключени