shareit

Пребит е шефът на ортопедията на столичната Окръжна болница

| от chronicle.bg |

Началникът на Клиниката по ортопедия и травматология в УМБАЛ „Св. Анна” (Окръжна болница) е бил нападнат и пребит тази сутрин, съобщи вестник Сега. Около 7.15 ч, докато разхождал кучето си, проф. Стефан Станчев бил нападнат пред дома му в квартал „Бели брези”. Двама мъже с маски му нанесли множество удари с твърд предмет.

В резултат на побоя проф. Станчев е получил черепно-мозъчна травма, лицево–челюстна травма и травма на окото – има опасност от загуба на зрението, съобщиха от Окръжна болница. В момента екип от негови колеги от болницата го оперира.

От МВР съобщиха, че издирват нападателите.

Все още няма данни за причините за побоя.

Извършен е оглед на място, криминалисти на СДВР продължават работа по установяването на фактите и обстоятелствата по случая.
Проф. Стефан Станчев е роден на 17 февруари 1958 г. в Русе. Завършва МУ-София със специалност „Ортопедия и травматология“. Работил е в Бяла, Стара Загора и София, а от 2009 до 2010 г. е изпълнителен директор на МБАЛ-Бургас. От 2012 г. е началник на Клиниката по ортопедия, травматология и гръбначна хирургия към УМБАЛ „Света Анна” в София.

 
 
Коментарите са изключени