shareit

Половин година затвор за фалшиво съобщение за бомба

| от chronicle.bg |

Съдът във френския град Нанси осъди на три месеца затвор 41-годишна местна жителка за фалшиво съобщение за бомба на женевското летище. Половината от присъдата ще бъде условна.

Вчера французойката се обадила по телефона в поделението на швейцарските митници на летищото и съобщила, че жена с две деца възнамерява да внесе бомба в сградата на летището. Позвъняването е било анонимно, но днес женевската прокуратура е установила номера на телефона, от който е направено.

По искане на швейцарските власти тези във Франция претърсили днес жилището на позвънилата. 41-годишната жена е признала, че е действала от ревност и е искала да отмъсти на любовницата на мъжа си.

Днес в първата половина на деня поради фалшивото обаждане за бомба авиопътниците в Женева изпитваха големи неудобства. Влизането в сградата беше ограничено. На мястото имаше присъствие на силите за сигурност, които проверяваха личните документи на намиращите се в сградата хора. На входа към летището за автомобили се образуваха големи задръствания, което повлия на скоростта на придвижване по преминаващата през Женева автомагистрала.

 
 
Коментарите са изключени