shareit

Погромът на Османците!

| от Росица Нийм |

Една намусена утрин в София. Навън ръми, спокойно е, всеки пътува на някъде за празниците. Птичките пеят, кучетата лаят, нищо по-различно от всяка друга събота в столицата.

Но на ръгби стадион „Локомотив“ се води война.

Миналата седмица българският отбор Murphy’s Misfits игра срещу два английски отбора. Спечелиха единия мач и загубиха другия.

Тази седмица те се изправиха срещу Османците от Истанбул и лошото време не попречи на никой да покаже уменията си, докато същевременно и се забавлява на терена. Падаха, млатиха се, блъскаха се, двама бяха закарани в болница след мача – типичната ръгби игра.

Първата половина беше спечелена от Османците, които играха прекрасно, но Murphy’s Misfits успяха да се докажат през втората половина и заслужено ги победиха. Османците от Истанбул са прекрасен отбор, съставен от изключително усмихнати и ентусиазирани момчета.

Когато някой отбележи try за пръв път в отбора на Murphy’s Misfits, той трябва да изпие цяла бира…но от собствената си обувка!! Ирландецът Хюи гостуваше като играч само за днес и разбира се му се падна честта да направи точно това.

Разбира се, мача завърши със задружно пиене на бира, прегръдки и много смях. Типично за ръгбито и двата отбора ще се срещнат след мача в бар Murphy’s, за да продължат веселото си настроение и да отпразнуват победата на единия отбор и загубата на другия.

Снимки от събитието можете да видите в нашата галерия.

 
 
Коментарите са изключени