shareit

Поддръжничка на оръжията в САЩ бе простреляна от сина си

| от chronicle.bg |

Жена от северна Флорида е приета в болница, след като 4-годишният ѝ син я застрелял в гърба, докато седял на задната седалка в пикапа ѝ.

31-годишната Джейми Глит ентусиазирано говори в социалните мрежи за огнестрелни оръжия и правото си да носи такова. По всичко изглежда, че именно тя е пострадалата.

В изявление от шерифския офис на окръг Путнам се казва, че представител на властта я видял в колата и бързо разбрал от държанието ѝ, че е ранена.

След като спряла пикапа тя казала, че 4-годишният ѝ син, който стоял на задната седалка, я застрелял, докато карала. Куршумът пробил седалката, минал през гърба ѝ и излязъл през стомаха ѝ. Синът ѝ не е ранен и в момента е със свои роднини. Той ще остане при тях, докато тече разследването.

Властите казват, че 45-калибров пистолет е намерен на пода на колата. Той е легално закупен, но във Флорида е незаконно да оставяш заредено огнестрелно оръжие на място, достъпно за деца.

Глит е в стабилно състояние, но още не е преминала през разпит от полицията. Капитан Джоузеф Уелс казва, че детето не е било в подходяща седалка, докато се возило в колата.

„Има детска седалка в колата, но детето не е било обеопасено с колан в нея, когато пристигнала полицията,“ казва Уелс.

Следователи все още се опитват да установят как момчето е достигнало до пистолета.

Глит наскоро е публикувала в социалните мрежи за новият си 45-калибров пистолет. На много от снимките си е с различни пушки. Една от тях дори показва как държи сина си в скута, а в другата ръка държи оръжие.

Глит поддържа Facebook страница, наречена „Jamie Glitt for gun sense”. На коментар в личния си профил във Facebook отговаря, че всичките X деца знаят да работят с оръжие.

„Дори и 4-годишният ми син знае как да се прицелва и да стреля с 22 калибър,“ пише тя.

Страницата обаче вече е свалена, а профилът ѝ е неоткриваем.

 
 
Коментарите са изключени