shareit

По аватарите ще ги познаете

| от |

Не е хубаво да се обобщава, от една страна. От друга страна обаче, когато прочетете за хората, които ви описваме, непременно ще се съгласите с нас.

Фейсбук е гигантски, но някои типове хора се срещат по-често от други. Със сигурност познавате някои от тях и всячески се опитвате да страните от тях заради тяхната емоционалната и морална токсичност. Именно заради тази токсичност намерихме за нужно те да бъдат добре описани в настоящия памфлет, който обещаваме ще се развива и големее.

Представяме ви някои от най-неприятните типове хора във Фейсбук. По аватарите им ще ги познаете!

Дете, което се прави на мафиот

Тези деца обикновено не са мафиоти. Творчеството при имената, които си слагат, е ненадминато: Chokacha na shterki, Lubovnika na sarceto ti и безброй други срамни, момчешки, хлапашки изцепки. Най-разпространеният подход обаче си остава Bosa na нещо-си. Tова нещо може да бъде mafiata, jenite, kokata и дори Kaufland. При момичетата нещата не са по-розови (ако не броим безумните стаи, в които се снимат): Zaleza i zorata, Kuchka Sum… Не ми се мисли колко разочаровани метъли са си казали: „Я, Pantera! Чакай да кликна!“

Знамето на България

Хора, които нямат с какво друго да се гордеят освен рождението си. България е чудесна страна и заслужава влюбване, а защо не и кръв, но ако поставяш „България над всичко“, макар и метафорично, това предполага, че погребваш това всичко под нея, включително и себе си.

Знамето на Русия

Нека преди това обясним за по-младите какво е „изкуствена заетост“. През социализма типично за всички страни от Блока е да се наемат по 5 човека за работа, която може да се свърши от 1 човек. Така безработицата става 1-2%, а хората ставват мързеливи. Хората, чиято профилна снимка е знамето на Русия, стандартно лелеят по тези времена. Разкажете им виц за Тодор Живков и гледайте фрустрацията им, когато искат да напишат донос за вас, но вече няма как. Най-заклетите пердета (аз лично ги наричам завеси) кръщават първородния си син с агентурното си име. Те са възрастната версия на хората с Българско знаме.

Колаж от букет цветя, херувимчета и мили думи

Това са предалите се от мъките на живота лелки, които търсят своята женственост, увехнала предимно заради мъжете по-горе. Тези жени са добри по душа, но и наивни. По-късно, когато станат бабки, освен личните карти по време на избори, крийте им и пари и документи, защото именно те хвърлят по 100 декара ниви на телефонните измамници.

Хората без аватар

Тук има две възможности. Едната е невинната – този профил е на антисоциален човек, който обаче се нуждае от фейсбук по работа. Другата е зад този профил да седи перверзен инфантилен чичко, който говори ужасни неща на 14-15-годишни ученички. „Е ще ме видиш като се видим“ и прочие мазни реплики.

 
 
Коментарите са изключени