По аватарите ще ги познаете

| от |

Не е хубаво да се обобщава, от една страна. От друга страна обаче, когато прочетете за хората, които ви описваме, непременно ще се съгласите с нас.

Фейсбук е гигантски, но някои типове хора се срещат по-често от други. Със сигурност познавате някои от тях и всячески се опитвате да страните от тях заради тяхната емоционалната и морална токсичност. Именно заради тази токсичност намерихме за нужно те да бъдат добре описани в настоящия памфлет, който обещаваме ще се развива и големее.

Представяме ви някои от най-неприятните типове хора във Фейсбук. По аватарите им ще ги познаете!

Дете, което се прави на мафиот

Тези деца обикновено не са мафиоти. Творчеството при имената, които си слагат, е ненадминато: Chokacha na shterki, Lubovnika na sarceto ti и безброй други срамни, момчешки, хлапашки изцепки. Най-разпространеният подход обаче си остава Bosa na нещо-си. Tова нещо може да бъде mafiata, jenite, kokata и дори Kaufland. При момичетата нещата не са по-розови (ако не броим безумните стаи, в които се снимат): Zaleza i zorata, Kuchka Sum… Не ми се мисли колко разочаровани метъли са си казали: „Я, Pantera! Чакай да кликна!“

Знамето на България

Хора, които нямат с какво друго да се гордеят освен рождението си. България е чудесна страна и заслужава влюбване, а защо не и кръв, но ако поставяш „България над всичко“, макар и метафорично, това предполага, че погребваш това всичко под нея, включително и себе си.

Знамето на Русия

Нека преди това обясним за по-младите какво е „изкуствена заетост“. През социализма типично за всички страни от Блока е да се наемат по 5 човека за работа, която може да се свърши от 1 човек. Така безработицата става 1-2%, а хората ставват мързеливи. Хората, чиято профилна снимка е знамето на Русия, стандартно лелеят по тези времена. Разкажете им виц за Тодор Живков и гледайте фрустрацията им, когато искат да напишат донос за вас, но вече няма как. Най-заклетите пердета (аз лично ги наричам завеси) кръщават първородния си син с агентурното си име. Те са възрастната версия на хората с Българско знаме.

Колаж от букет цветя, херувимчета и мили думи

Това са предалите се от мъките на живота лелки, които търсят своята женственост, увехнала предимно заради мъжете по-горе. Тези жени са добри по душа, но и наивни. По-късно, когато станат бабки, освен личните карти по време на избори, крийте им и пари и документи, защото именно те хвърлят по 100 декара ниви на телефонните измамници.

Хората без аватар

Тук има две възможности. Едната е невинната – този профил е на антисоциален човек, който обаче се нуждае от фейсбук по работа. Другата е зад този профил да седи перверзен инфантилен чичко, който говори ужасни неща на 14-15-годишни ученички. „Е ще ме видиш като се видим“ и прочие мазни реплики.

 
 

Дейвид Хаселхов ще се ожени за прекрасната Хейли Робъртс

| от chr.bg |

Актьорът Дейвид Хаселхоф ще се жени за трети път след две седмици за годеницата си Хейли Робъртс.

Сватбата е насрочена за 31 юли в Пулия, Италия. Церемонията ще бъде в тесен кръг. След нея младоженците ще заминат на меден месец на Малдивите.

Хейли Робъртс е бивша продавачка. Дейвид Хаселхоф се запознава с нея през 2011 г., когато е съдия в телевизионния конкурс „Британия има таланти“. Сгодени са от две години.

Това ще е трети брак за 65-годишния актьор, който дължи популярността си на сериала „Спасители на плажа“. Той има две дъщери на възраст 28 и 25 години от втората си съпруга Памела Бак, с която се раздели през 2006 г.

Хейли Робъртс е на 37 години. Дейвид Хаселхоф е казвал, че тя е единствената жена, на която е направил предложение за женитба „от сърце“, защото я обича. При предишните си бракове се е чувствал по-скоро задължен.

 
 

„On the Basis of Sex“ трейлър: Фелисити Джоунс и компания са страхотни

| от chronicle.bg |

Америка наистина държи да ни покаже, че в историята си неведнъж е заставала зад правата на жените и ще продължи да застава. Киното е най-рентабилният инструмент, посланието да достигне до максимум хора и само тази година вече очакваме значителен брой обещаващи филми, в които женските персонажи ще са на фокус. „On the Basis of Sex“  е едно от тези заглавия. Трейлър на филма по действителен случай излезе вчера и ни вдъхна надежда, че това няма да е поредната фалшива, но  бляскава манифестация на борбата за равенство между половете. Главната причина за това е Фелисити Джоунс, която помним от брилянтното си изпълнение в „Теория на всичко“.

On the Basis of Sex“ изглежда като потенциален претендент за „Оскар“. В него се разказва истинската история на Рут Бейдър Гинсбърг – млад адвокат, който се опитва да промени закона в страната. За да се случи това обаче, тя трябва да промени първо законите на професията, доминирана изцяло от мъже. Гинсбърг влиза в екип със своя съпруг, също адвокат, Мартин Гинсбърг. В неговата роля влиза Арми Хамър. Задачата е почти непосилна, но залогът е голям – двамата трябва да поемат дело, което ще преобърне представите на САЩ за половата дискриминация. В групата на поддържащите актьори се открояват имената на Кати Бейтс, Джъстин Теру, Сам Уотърстън и Джак Рейнър. Бейтс също играе реална личност – адвокат Дороти Кениън.

Режисьор на филма е Мими Ледър, за която това е първи пълнометражен филм в последните 10 години. Тя е позната като режисьор на филмите „The Peacemaker“ и „Deep Impact“ на сериала на HBO „The Leftovers“. Сценарист на „On the Basis of Sex“ е племенникът на Рут Гинсбърг, Даниъл Стипълмън, а световната премиера е на 25 декември тази година.

 
 

Джони Деп се помири с мениджърите си, които го обвиняваха в разточителство

| от chr.bg |

Джони Деп постигна съгласие с мениджърите си след шумния юридически спор, който го противопостави на компанията „Мениджмънт груп“, управлявала доскоро финансите му, съобщиха световните агенции.

Двете страни се договориха, преди да бъде гледано делото, насрочено за август. Джони Деп даде на съд своите бивши мениджъри през месец януари 2017 година. Той ги обвини, че са харчили шестцифрени суми от сметките му, без негово разрешение. В иска си Деп настояваше за компенсации в размер на 25 милиона долара.

Мениджърите от своя страна подадоха жалба, в която се твърдеше, че актьорът и музикант сам носел отговорността за своите финансови затруднения, тъй като харчел разточително състоянието си за скъпи вина, разкошни недвижмимости, заплати за персонала, за картини, частни самолети, за охрана и оръжия.

Условията по постигнатото споразумение между Деп и бившите му мениджъри не бяха разгласени.

 
 

Историите, които ще гледаме в българския ефир през август

| от chronicle.bg |

Лятото може да бъде наистина труден сезон за намиране на филми за гледане, които изискват задействането на повече от две мозъчни клетки. Ако тези дни отидете в някое кино, на екраните над касите ще видите редовните за всяко лято блокбъстъри, които киното за поредна година изкарва от конвейера си.

Лятото може да бъде наистина труден сезон… ако не знаем къде да търсим. Ако искате нещо повече от визуални ефекти, киносалоните не са мястото.

За щастие на зрителите, българският телевизионен ефир през август предлага програма далеч по-разнообразна като тематика и жанр, от киносалоните в момента. Накратко – не е нужно да ставате от дивана, за да си подарите няколко часа, прекарани в последните дни на Романови, по времето, когато Европа е основана или в тайните стаи на Версайския дворец в дните на Мария Антоанета.

Най-добрите документални филми са като книга на Анри Троая – романизирани биографии. Такива са и филмите в галерията горе, които ще се излъчват в ефира на Viasat History през този август.