shareit

Плишкова свали Серина от първото място в ранглистата

| от chronicle.bg |

Каролина Плишкова продължи кошмара на Серина Уилямс на US Open и я спря на полуфинал с 6-2 7-6(5). Американката за втора поредна година отпада на тази фаза от турнира, като през миналия сезон я шокира Роберта Винчи. Този път обаче, поражението има по-тежки последици – Серина ще отстъпи първото място в световната ранглиста на Анджелик Кербер след 168 седмици на върха. А Плишкова ще има малко време да се порадва на напълно заслужената си победа и ще очаква на финал точно Кербер.

Плишкова обаче изигра откриващия сет абсолютно безкомпромисно и към суровата мощ в ударите си прибави и 79% успешно пласирани ретури, докато този процент при световната №1 беше едва 36.

Приказката на Плишкова продължава на финала в Ню Йорк, а тя се превърна в едва третата тенисистка, която успява да победи и двете сестри Уилямс в един и същи турнир.

На финал Плишкова ще се изправи срещу новата №1 в световната ранглиста Анджелик Кербер, която показа брилянтен тенис и победи Каролине Возняцки 6-4 6-3, за да се класира на финал на US Open за първи път в кариерата си.

Каквото и да предложеше, опонентката й винаги имаше отговор, диктуваше събитията и системно я унищожаваше, демонстрирайки ниво, което напълно подхождаше на световна №1.

 
 
Коментарите са изключени за Плишкова свали Серина от първото място в ранглистата

Повече информация Виж всички