Пица с пресни смокини

| от |

Гостуваме на нашите приятели от списание „Пудриера“ (http://www.pudriera.bg), които днес ни представят една много интересна рецепта за пица, която бързаме да пробваме. А докато пицата се пече на сайта им има няколко изключително интересни неща, които не са за изпускане.

pizza-figs-inner

Начин на приготвяне:

За тестото: 300 г бяло брашно, 1 п. суха мая, 1 равна ч.л. сол, 3 с.л. зехтин, 175 мл топла вода

За плънката: 4 пълни с.л. доматено пюре, 250 г моцарела, 90 г прошуто, 4 смокини, нарязани на четвъртинки, листа пресен босилек

Приготвяне: Смесват се брашното, солта и сухата мая и се разбъркват. Към тях се добавя водата, предварително смесена със зехтина. Омесва се меко тесто. След като тестото спре да лепне по ръцете се меси хубаво в продължение на 5 минути. Оставя се покрито с фолио и намазано с олио за 30 минути, за да втаса.

Фурната се включва на 220 градуса, за да загрее. През това време тестото се разточва на кора с дебелина 1/2 см. Поставя се върху хартия за печене, надупчва се с вилица и се намазва с доматеното пюре. Отгоре се слагат парченцата моцарела, прошуто и пресни смокини. Поръсва се леко със сол, зехтин и по желание черен пипер. Пицата се пече за не повече от 15-20 минути. След като се извади от фурната се гарнира с листа пресен босилек.

 
 
Коментарите са изключени за Пица с пресни смокини