Пица „Mondiale“

| от |

Необходими продукти:

За тестото:
1 кг брашно
600 г вода
2 г суха мая
30 г зехтин
30 г сол

За гарниране:
доматен сос
прошуто крудо
моцарела
пармезан
манатарки
люспи трюфел
зехтин

Начин на приготвяне:
Пресяваме брашното в купа и правим кладенче. Добавяме маята, след това сипваме и част от водата. Замесваме леко лепкаво тесто, добавяме солта и остатъка от водата. Накрая, в последните 2-3 мин. на омесването, сипваме и зехтина. Добре оформеното тесто оставяме да почине за 1-2 часа на стайна температура. След това оформяме тестото на малки топки и прехвърляме в хладилник за 12 часа. След 12 часа изваждаме тестото от хладилника и го оставяме да престои на стайна температура поне 2 часа преди обработката му. През тези два часа сотираме манатарките, нарязваме моцарелата на кубчета и приготвяме останалите продукти за гарниране. Отпуснатото тесто разточваме с пръсти, като натискаме само по посока на едната страна. Поставяме тестото в намазнена тава, сипваме доматения сос и запичаме в силно загрята фурна за около 10 мин. Изваждаме тавата от фурната и гарнираме с моцарелата и манатарките. Доизпичаме пицата, изкарваме от фурната и нареждаме останалите продукти – прошуто крудо, люспи трюфел и пармезан.

 
 
Коментарите са изключени за Пица „Mondiale“