shareit

Пиесата за Хари Потър жъне успех

| от chronicle.bg |

Пиесата „Хари Потър и прокълнатото дете“ пожъна огромен успех и получи щастливи отзиви от феновете на поредицата за малкия магьосник.
Предварителното представяне на първата част от пиесата се състоя пред 1500 души в лондонския театър „Палас“.

След края на представлението на публиката бяха раздадени баджове с призив да „пазят тайните“.

По-рано стотици се събраха в района около театъра, като мнозина от тях бяха облечени като вещици и магьосници.

Предварителното представление отбелязва първия път, когато официална история за Хари Потър се показва на театрална сцена. Втората част от пиесата на Джак Торн ще бъде представена предварително на 9 юни. Официалната премиера на „Хари Потър и прокълнатото дете“ е на 30 юли.

Почитатели от цял свят, извадили достатъчно късмет да се сдобият с билети за първата вечер, получиха баджове с лозунги, призоваващи ги да запазят сюжета на постановката в тайна след напускането на театъра. Авторката на романите за Хари Потър Дж. К. Роулинг и продуцентите на пиесата също призоваха почитателите на театъра и феновете на момчето-магьосник да не разкриват детайли от нея, за да не развалят удоволствието на хората, които тепърва ще я гледат.

По-голямата част от публиката сподели след края на представлението, че е очарована от „почти съвършената“ пиеса.

Единствената „засечка“ е била с жива сова, която е летяла из театъра и не е успяла да се върне при дресьора си.

Въпреки че до премиерата й има още време, постановката „Хари Потър и прокълнатото дете“, вече има сериозен успех в бокс-офиса – само за ден след пускането им в продажба през октомври миналата година, за нея бяха продадени 175 000 билета.

Сценарият на Джак Торн фигурира в списъка на бестселърите, макар че историята ще бъде публикувана едва след премиерата на театралната постановка. Действието в пиесата се развива 19 години след последната книга на Дж. К. Роулинг. Хари е представен като много зает служител на Министерството на магията. Най-малкият му син – Албус, трябва да се справи с тежкия товар на семейния завет.

 
 
Коментарите са изключени