shareit

Петте „тайни“ на наркобоса Ел Чапо

| от chronicle.bg, по BBC |

Много са слуховете, които обгръщат живота на мексиканския наркобос Хоакин Гусман – Ел Чапо.

Приеман за един от най-богатите мъже в света, 61-годишният Гусман е бягал от два от най-добре охраняваните затвори в света.

За първи път бяха от затвора преди 13 години. По това време се жени за младата мексиканка Ема Коронел на нейния 18-и рожден ден. Гусман е заловен през февруари 2014 година, докато е със съпругата си на мексикански плаж.

През юли 2015 година бяха отново, но остава на свобода само шест месеца, преди да бъде заловен отново.

В неделя американската испаноезична телевизия Telemundo излъчи интервю с Ема Коронел, в което тя разказва за живота си с Хоакин Гусман. От интервюто научаваме пет неща за него.

Идеята на Ел Чапо да направи филм за живота си не е нова

Ден след залавянето на Гусман, статия на актьора Шон Пен в Rolling Stone разказва за срещата между двамата, докато Ел Чапо се укрива от властите.

Те се запознават благодарение на мексиканската актриса Кейт дел Кастийо. В съобщения, които са си разменяли, Гусман разкрива, че иска животът му да бъде документиран във филм.

Според Коронел обаче идеята не е провокирана от запознанството на Ел Чапо с актьора, а съществува от години.

„Откакто се познаваме, той говори за това. Повече от всичко той иска да разкаже своята страна на историята, как стоят нещата в действителност и че не са такива, каквито са представяни“.

Гусман вдъхва увереност

Коронел среща Гусман за първи път на парти в ранчо през 2006 година. Тогава тя е на 17 и танцува с гаджето си, когато наркобаронът привлича погледа й и кокетно й се усмихва.

„Той ме изпълни с увереност, като приятел“, разказва тя за първите им срещи.

„Никога не съм го виждала да губи хладнокръвие или да се ядосва на някого“, казва тя. Същото усещане очевидно е изпитала и актрисата Кейт дел Кастийо. В съобщения, които двамата са си разменяли, той я уверява, че ще бъде в безопасност, отивайки в скривалището му.

„Ти си най-хубавото нещо в света. Ще те пазя като очите си“, пише й босът миналата година.

„Много съм развълнувана от това, че ми казваш, че ще ме пазиш, никой никога не се е грижил за мен“, отговаря Кастийо.

Ел Чапо не е фукльо

Попитана какво я е привлякло към Гусман, който е с 26 години по-стар от нея, Коронел казва, че начинът, по който говори, е спечелил сърцето й.

„Той не ми даваше големи подаръци или велики неща“, казва тя.

„Той печели хората с начина, по който се държи. Той е приятелски настроен, поздравява всички и си говори с тях“, разказва съпругата му.

Тя отхвърля твърденията, че сватбата им е била пищно събитие, посетено от високопоставени мексикански политици. По думите й са присъствали само семейството й и хората от ранчото, в което се е състояла церемонията.

Съпругата на Гусман не е ревнива

Попитана за отношението си към съобщенията, коит Гусман си е разменял с актрисата Кейт дел Кастийо, тя казва, че не ревнува от Кейт, а уважава работата й.

Тя изглежда не се притеснява и от твърденята, че бракът й с Гусман е невалиден. Тя не е допусната в затвора, в който лежи Ел Чапо, защото според властите той все още не се е развел с предишната си съпруга.

Ел Чапо е човек „като всички други“

По време на интервюто Коронел подчертава многократни, че съпругът й е „обикновен човек“.

Тя казва, че е много интелигентен, въпреки че е ходил за кратко в училище, но се е учил от училището на живота.

Попитана дали е знаела какво прави Гусман, когато са се оженили, тя отговаря с „не“.

„Всъщност аз не съм убедена, че той пренася дрога“, казва Коронел, въпреки признанията, които самият той прави във видеото, разпространено от Rolling Stone. Според нея видеото не е било предназначено за аудитория и е трябвало да бъде „редактирано“.

„Не знам защо са решили, че е кръвожаден, дори изнасилвач“, казва тя за обвиненията към съпруга си от американски и мексикански прокурори.

„Изглежда много несправедливо да се говорят такива възмутителни неща за него“, казва още тя.

„Той не се интересува на каква маса сяда, яде всичко, той е нормален“, настоява съпругата на най-известния наркобос в света.

 
 
Коментарите са изключени