shareit

Петата Нощ на театрите е „двойна“

| от chronicle.bg, по БТА |

По случай своята пета година в България европейската инициатива Нощ на театрите ще има двойно издание – на 4 и 5 ноември. Очаква се двойно повече събития, както и над 1200 творци от различни театрални стилове да станат част от Нощта и да представят своите продукции в над 60 локации (театрални зали, галерии, кина, клубове) в 15 града, съобщават организаторите.

Няма да липсват и продукции, създадени специално за Нощта, сред които са и превърналите се в традиция проект „Нощни персонажи“ и дискусията „И утре ще има Театър“.

Посланици на петата Нощ на театрите са актьорите Владимир Пенев, Юлиан Вергов, Владимир Карамазов, Иван Бърнев, Деян Донков, Дарин Ангелов, Ованес Торосян, Деян Ангелов, Силвия Петкова, Теодора Духовникова, Ана Пападопулу, Луиза Григорова, Весела Бабинова и световноизвестният български диригент Максим Ешкенази. Те ще участват и в специалната фотосесия „Нощни персонажи“, която тази година е поверена на един от българските топфотографи – Диляна Флорентин.

Програмата на Нощта на театрите ще е готова през есента, а всичко актуално за инициативата се публикува в сайта theatresnight.org и в страницата във Фейсбук TheatresNight.

Организатори са фондациите „Арт проджектс“ и „Асоциация Информбюро“.

Нощ на театрите – 2017, е част от Културния календар на Столичната община и се осъществява с подкрепата на Министерството на културата, Съюза на артистите в България и RIU Pravetz. Международен партньор на инициативата е асоциацията „Европейска нощ на театъра“.

 
 
Коментарите са изключени