shareit

Пениуайз част от вселената на „Stranger Things“?

| от chr.bg |

Феновете на „Stranger Things“ добре знаят колко препратки от поп културата на 80-те има в сериала. Създателите му, братята Дъфър, говорят открито откъде се вдъхновяват за хитовата продукция на Netflix. Някои от почитателите на сериала разпознаха прилики между него и творчеството на Стивън Кинг… но дали Дъфър не са включили един от емблематичните герои на Кинг направо във вселената си?

Следват спойлъри на „Stranger Things“ сезон 2!

Тази година беше добра за Кинг – няколко от проектите му бяха адаптирани за екран, най-големият от които, разбира се, е „It“. Филмът стана блокбъстър и явно братята Дъфър са знаели, че това ще се случи, защото в „Stranger Things“ 2 има няколко препратки към филма, които предполагат, че сериала и филма се развиват в една вселена.

Боб Нюби, новият персонаж във втория сезон на сериала, се страхува от клоуни, защото като малък е нападнат от зъл клоун. Родителите му пък са от Мейн.

Пениуайз върши делата си в Мейн, някъде през 50-те години – точно когато Боб е бил дете. Във видето той обяснява случая и дори споменава балон.

Фин Уолфхард, който играе Майк в „Stranger Things“, играе и Ричи в тазгодишния римейк на „It“. Една от репликите му се повтаря и на двете места.

Все още няма официални коментари по въпроса.

 
 
Коментарите са изключени за Пениуайз част от вселената на „Stranger Things“?

Повече информация Виж всички