shareit

Пеевски за 24 часа: Зная КОЙ? Лидерите на БСП и ДПС, премиерът Орешарски

| от |

Депутатът Делян Пеевски даде едно от редките си интервюта – ексклузивно пред „24 часа”. В интервюто той говори по всички наболели въпроси около него – от добре познатият „КОЙ?”, през „Булгартабак”, Цветан Василев и това, което народът нарича политическо задкулисиe.

18014-Пеевски_960_539

Аз ще започна оттам, че не встъпих като председател на ДАНС, след като видях реакцията на хората. Постът не беше моя самоцел. Мислех, че мога да помогна на държавата си в ДАНС. А кой ме предложи? Моята кандидатура бе подкрепена от министър-председателя, от лидерите на двете партии, които стояха зад правителството. И това се видя при гласуването в парламента, каза Пеевски.

Пеевски коментира и питане, свързано сполитическото задкулисие през последните 25 години:

„Преди 25 години казвате… А сеща ли се някой, че аз съм бил 8-годишно дете? Бил съм непълнолетен в периода 1997 – 1999 г., когато се извърши мащабната приватизация.

Именно тогава се образуваха и икономическите кръгове, които днес наричаме „задкулисие” – разбира се, заради справедливото усещане на българските граждани, че приватизацията не бе съвсем почтена.

Къде са тези играчи сега? С тях никой не се занимава. Истинското задкулисие се скри на топло зад корпулентната ми фигура. Не разбирам защо аз трябва да бъда сатанизиран?, коментира Пеевски.

По темата Цветан Василев и „Корпоративна търговска банка” Пеевски отстоява вече заявените от него позиции.

Той категорично отрича да е взимал кредити от КТБ чрез подставени фирми и лица. Също така той е категоричен, че няма никакви банкерски амбиции, още по-малко – апетити към КТБ.

Попитан дали „Булгартабак” е негова собственост, той отговаря:

Не е мой. Тази публична компания си има собственици.”

По повод личните си отношения с Цветан Василев, а и с Николай Бареков, Делян Пеевски коментира:

”С Цветан Василев дълги години бяхме приятели. Запознахме се през 2002 г. Той бе и партньор на моето семейство в бизнеса. Николай Бареков познавам от много години. Но в момента не поддържам никакви контакти.“

На въпрос – вярно ли е, че има сближаване между ДПС и ГЕРБ и охлаждане с БСП?:

Това, че ДПС и ГЕРБ си говорят по важни за България теми, не значи коалиция, но че трябва всички политици да общуват, за да вървим напред е факт. Охлаждане с БСП? Мисля, че те имат вътрешнопартиен проблем и колкото по-бързо го решат, толкова по-добре и за държавата„, отговаря Пеевски.

Цялото интервю четете в утрешния брой на вестник „24 часа“.

 
 
Коментарите са изключени за Пеевски за 24 часа: Зная КОЙ? Лидерите на БСП и ДПС, премиерът Орешарски