shareit

Пеевски се отказа от „Химко“ – Враца

| от chronicle.bg |

Депутатът от ДПС Делян Пеевски се отказа да купува „Химко“ – Враца. В изявление, изпратено до медиите, се посочва, че фирмата му „НСН Инвестмънт“ се отказва от завършване на сделката за бившия торов завод заради политически натиск.

„Аз се отказвам да участвам занапред в български бизнес проекти, за да запазя от унищожаване всеки потенциален мой бизнес партньор, който би бил нарочен като „свързан с Пеевски“, заявява той. Той коментира, че политическите му опоненти и „тези, които продължават да злословят срещу мен“ могат да бъдат доволни.

„Считам за недопустимо, в държава членка на Европейския съюз, чрез натиск и негативни кампании да се унищожава бизнеса, да се злепоставя доброто име на български фирми и да се възпрепятства дейността им“, твърди Пеевски.

Той напомня, че през януари 2016-та „НСН Инвестмънт“ ООД, в което е мажоритарен собственик, внесе необходимия депозит и участва като кандидат в търга за закупуване на активите на „Химко“ – Враца. „Намерението ми бе дружеството – купувач да възстанови част от производството на химическия завод и да открие нови работни места в град Враца“, допълва депутатът от ДПС.

„Необоснованият политически натиск и продължаващата медийна кампания против мен, изострена в последните седмици и отразяваща се изключително негативно, както върху дружествата, в които имам участие, така и върху други стопански субекти, с които нямам никаква връзка, ме накараха да се откажа от по-нататъшно приключване на сделката за закупуването на активите на „Химко“ – Враца“, посочва Пеевски.

„Надявам се, че това мое решение ще позволи на други инвеститори, достатъчно сериозни, да придобият активите на „Химко“ – Враца и да реализират инвестиционна програма за възраждането на предприятието, която да защити по най-добрия начин интересите на северозападния регион, който е един от най-бедните в страната“, пише още той.

 
 
Коментарите са изключени