shareit

Пеевски и Доган – със забрана да влизат в Турция

| от chronicle.bg |

Почетният председател на ДПС Ахмед Доган и депутатът Делян Пеевски са със забрана да влизат в Турция, съобщават турски медии. Източници от Посолството на Турция в София потвърждават пред dnevnik.bg, цитирайки, че Доган и Пеевски не могат да преминават на турска територия.

Вестниците Sabah и Star съобщиха информацията, но без да посочват официален източник. Събитията се развиват в момент, когато се очаква бившият лидер на ДПС Лютви Местан, който се ползва с подкрепата на Анкара, да основе нова партия.

Изданията допълват само, че двамата българските полици начело на ДПС са се доказали като проруски агенти в контекста на сваления от турските ВСС руски военен самолет над сирийската граница.

Припомня се, че тогава Местан застана на страната на Турция и НАТО – с декларация срещу руската агресия, заради която Доган го свали от поста. Почетният лидер на ДПС обяви поведението на Местан като опасно и като предпоставка българските турци да станат разменна монета в конфликт между две ключови международни сили.

Вестник „Star“ е таблоид и е част от голяма медийна група заедно с едноименната телевизия. В Турция тази медийна група се приема за много близка до президента Реджеп Тайп Ердоган.

 
 
Коментарите са изключени