Печена агнешка плешка

| от |

Както вече стана ясно, обичаме да хапваме вкусно. И да правим експерименти в кухнята.

Обичаме здравословната храна. До 6 май очакваме вашите вкусотии и кулинарни вълшебства. Сгответе любимото си ястие, снимайте го и качете снимката с рецептата към нея на нашата Фейсбук страница: Chronicle.bg

Рецепта за най-българския празник Гергьовден от Виолета Матева

10156090_606475606115404_1350251648157605709_n

Необходими продукти:

1 агнешка плешка

2-3 връзки пресен лук

листа пресен джоджен

сол,черен и червен пипер

100 мл олио

1 ч ч вода или 1 ч вино

Начин на приготвяне

Нарязва се пресния лук на едро и се поставя в тавата, в която ще печем. Отгоре се накъсват листа пресен джоджен, така запазват аромата си. Месото се измива и нарязва на едри порции. Намазват се с олио, сол, черен и червен пипер и се нареждат върху лука. Сипва се водата или виното и тавата се покрива с алуминиево фолио.

Печем в загрята фурна на 180 C за 2 часа и половина. После сваляме фолиото и се допича до златиста коричка около 30 мин. Сервираме порция агнешко върху канапе от ориз. Месото става сочно и много вкусно.

Добър апетит !

983660_606475772782054_8464167272021859013_n

 
 
Коментарите са изключени за Печена агнешка плешка