shareit

Патриотичният фронт не отстъпва за гласуването в чужбина

| от chronicle.bg |

„Патриотичният фронт не е склонен да гласува за приемането на ветото на президента. То трябва да бъде отхвърлено. От друга страна чухме доста разумни предложения от колегите от ГЕРБ и Реформаторския блок, които сме склонни да обсъдим”. Това заяви съпредседателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов след срещата с премиера Борисов и представителите на Реформаторския блок.

Коалиционните партньори разговаряха тази сутрин по наложеното от президента вето на Изборния кодекс върху текстовете, касаещи гласуването в чужбина, съобщава Нова телевизия.

„ГЕРБ винаги като партия е била гарант за това всеки български гражданин да бъде чут”, заяви премиерът Борисов след срещата. „Колегите от Патриотичния фронт имат своите опасения и продължават да настояват да има гаранции за максимално прозрачни избори”. По думите му ще продължи търсенето на компромис по спорните текстове.

От страна на Реформаторския блок говори Найден Зеленогорски. Той заяви, че РБ са удовлетворени от дискусията. „Имаме добри предложения за подобряване на Изборния кодекс и гарантиране на конституционните пава на българските граждани”, заяви Зеленогорски. Според него няма проблеми в мнозинството и причини за хаос.

 
 
Коментарите са изключени