shareit

Kia. Kia Soul.

| от chronicle.bg |

Този месец в София стартира пилотният проект на такси компанията Yellow Taxi, която ще тества възможностите на изцяло електрическия KIA Soul EV да стане редовно такси. По време на кампанията ползването на таксито ще бъде безплатно за всеки негов клиент.

„За нас това е важна стъпка както за развитието на компанията, така и за развитието на такси бизнеса като цяло. Ако успеем да наложим подобни автомобили за таксита, то положителните страни ще са много както за града, така и за жителите“, споделя Калин Кокошаров, изпълнителен директор на Yellow Taxi.

Подобна кампания вече се провежда в Ню Йорк, където 6 електрически автомобила се тестват в рамките на 12 месеца с цел да се разбере дали са подходящи за таксита. „За момента всички данни, които имаме от подобни инициативи, не само в Ню Йорк, но и в Лондон са обнадеждаващи, защото освен, че колите са щадящи природата, са и доста по-изгодни за шофьорите“, допълва Кокошаров.

КИА Soul EV е първият корейски изцяло електрически модел с нулево ниво на вредни емисии. Електромобиоът е компактен и икономичен, управлението му е впечатляващо, пробегът – оптимален . Дизайнът е емблематичен за марката. Соул EV безпроблемно се зарежда във всяка стандартна 120V електрическа мрежа или конвенционално 240 V зарядно устройство, като с едно зареждане електромобилът изминава 212км. Това ще рече, че пътуването от столицата до морето с електромобил вече не е нито невъзможна, нито дори трудна задача.

Благодарение на инстантния въртящ момент електро-двигателят гарантира ускорение до 100 км/ч за по-малко от 12 сек и максимална скорост от 145 км/ч. – малко над максималната разрешена по магистрала.

КИА Моторс България е първата компания, която предлага на собственици на електрически превозни средства безплатно зареждане на техните електромобили. На територията на търговско-сервизния комплекс на марката в София, компанията монтира специална зарядна станция KEBA, подходяща за зареждане на всички марки и модели електрически возила, които разполагат със заряден кабел за Тип 2 контакт. Подобна станция ще има и на територията на Yellow Taxi.

 
 
Коментарите са изключени