shareit

Първи глоби за ледени висулки

| от chronicle.bg |

Близо 400 столичани са глобени с между 10 до 50 лева за непочистен сняг от прилежащите тротоари и ледени висулки по жилищните сгради и офисите.

Инспекторите са съставили 127 констативни протокола за незабавно отстраняване на ледени висулки. Сред санкционираните този път са и институциите – сред тях са „Пирогов“, МВР болница, а от земеделското министерство дори са отказали да си получат протокола за нарушение.

61-годишен мъж от Пазарджик е починал вследствие на минусовите температури. Бездомният човек е изкарал предишната нощ на пейка в един от парковете на града. Тогава термометрите показваха минус 21 градуса. Сутринта е бил открит без жизнени функции от минувачи, съобщи БНР.

Мъжът е бил транспортиран в болница, но заради тежкото състояние, в което се е намирал, лекарите не са успели да го спасят.
Рекордно ниска температура е била измерена тази сутрин в Севлиево – в 7 часа и 20 минути живакът е показвал минус 28 градуса, съобщи пред националното радио метеорологът от местната станция Иванка Иванова.

 
 
Коментарите са изключени