shareit

Отломка от MH370 край Мозамбик?

| от |

Разследващите проверяват дали откритата до крайбрежието на Мозамбик отломка е част от изчезналия пътнически самолет MH370 на Malaysia Airlines. Фотографските анализи на предмета показват, че е възможно частта да е от „Боинг” 777, който мистериозно потъна в неизвестност преди близо 2 години.

Отломката е открита на пясъка в Мозамбикския проток между Югоизточна Африка и Мадагаскар. Миналият юли в същия район на Индийския океан бяха открити части от самолет – флаперон. Смяташе се, че те също са от полет MH370.

Премиерът на Малайзия потвърди, че експерти от страната, от Австралия и от САЩ са разгледали снимки с последния открит предмет. На помощ са извикани и авиоинженери на „Боинг“.

На открития предмет има надпис „Не стъпвай”. Той е намерен от американец, който пуска информацията за находката си в блог за издирването на MH370.

Кораби и самолети от повече от 20 държави продължават да издирват изчезналия през март 2014 г. самолет в Индийския океан. На борда на полета от Куала Лумпур до Пекин имаше 227 пътници и 12 членен екипаж.

Все още няма следа от самолета, с изключение на открития флаперон или елерон-задкрилка до остров Реюнион, Мадагаскар. Френски експерти установиха, че флаперонът е част от самолет 9M-MRO.

 
 
Коментарите са изключени