shareit

Отличиха BBC за онлайн журналистика в служба на обществото

| от chronicle.bg |

BBC спечели вчера престижната награда за онлайн журналистика в служба на обществото на Асоциацията за онлайн новини (ONA). Британската медийна компания е използвала приложението WhatsApp за разпространение на новини за вируса ебола в засегнатите от епидемията райони през 2014 г., съобщи АФП.

BBC е използвала нова платформа, за да разпространява на английски и на френски жизеноважни информации за болестта в достъпен за всички читатели формат, независимо къде се намират. Информациите са били главно инфографики, текстове и аудиоматериали, свързани с това как се предава вирусът и къде да се потърси помощ при проявени симптоми.

„Това е голяма чест. Още по-голяма чест за нас е, че сме допринесли за услуга, която е спасила човешки животи”, заяви главният редактор на онлайн емисията на BBC Стив Херман, цитиран от БТА.

Асоциацията за онлайн новини присъди за пръв път и награда „Джеймс Фоули”, в чест на журналиста на свободна практика, който бе обезглавен от „Ислямска държава”. Наградата бе връчена на базиран в Чикаго фотограф заради работата му в зони на конфликт и по-конкретно в Сирия.

 
 
Коментарите са изключени