shareit

От 2017-а година ТОЛ системата ще замени винетките

| от |

15 милиона лева допълнително отпусна правителството на Министерството на регионалното развитие. По този начин държавата поема дела, който хората плащаха по програмата за саниране на жилищни сгради, финансирана с европейски средства. Така се осигурява равнопоставеност с Националната програма за саниране, която е изцяло безплатна.

Обмисля се въвеждането на ТОЛ система за плащане при ползване на републиканските пътища, която да замени винетките. Министър Лиляна Павлова съобщи, че с част от неусвоени средства по заем със Световната банка ще се разработи финансов модел за преминаване към ТОЛ система. 1,4 милиона лева ще струва проучването и финансовия модел.

За да може през 2016-а година на основата на анализа, на основата на бизнес модела, който ще ни предложи Световната банка, да изберем по какъв начин, с каква процедура България ще премине, надявам се от 2017-а година, към въвеждането на ТОЛ система, електронна ТОЛ система, за заплащането и използването, преминаването и използването на пътната мрежа в страната. / БНР

 
 
Коментарите са изключени