shareit

Орлов мост е отворен за движение. За разлика от „Тодор Каблешков“.

| от chronicle.bg |

От днес е възстановено движението през столичния Орлов мост. Ремонтът при ключовото за София кръстовище продължи две седмици. Пътните платна и в двете посоки на „Цариградско шосе“ са изцяло подновени и заздравени със стоманена мрежа. Целта е да се избегне нагъване като това отпреди 10 години и образуването на коловози.

„Цариградско шосе“ обаче ще е стеснено и днес заради поправка на ремонта отпреди две години около пешеходния надлез за София тех парк. Работата там би трябвало да приключи днес.

Междувременно от днес започва ремонт по бул. „Тодор Каблешков” и се забранява влизането на автомобили в двете посоки от бул. „Братя Бъкстон” до бул. „Цар Борис”.

Работата там по план трябва да продължи 4 месеца. От столична община се надяват, че и метеорологичните условия ще са благоприятни. Отсечката е къса, но там ще се прави нов мост и корекция на Боянска река.

До края на август ще се ремонтира и моста над Симеоновско шосе на Околовръстния път на София. Заради стесненията там се образуват големи тапи.

Този ремонт, както и на „Тодор Каблешков“ бяха забавени от столичната община докато не приключи работата по Орлов мост.

 
 
Коментарите са изключени