shareit

Оправдателна присъда за Христо Бисеров

| от chronicle.bg |

Софийският градски съд оправда по всички обвинения бившия заместник-председател на парламента и бивш депутат от ДПС Христо Бисеров.

Прокуратурата поиска четири години затвор заради трите обвинения срещу него, но съдът призна Бисеров за невинен. След като вчера той обясни, че не разбира защо е изправен пред съда, днес соченият някога за „сив кардинал“ в ДПС напусна залата, без да каже нищо.

Обвиненията бяха за укриване на данъци в особено големи размери, за пропуснато деклариране на сделки с валутни ценности, както и за това, че през 2013 г. бившият политик не обявил пред Сметната палата крупни сметки в Швейцария.

По-рано Софийският градски съд запорира имущество на обща стойност 1 555 883 лв., собственост на Христо Бисеров и сина му Ивайло Главинков.

Това е втори опит за дело срещу Бисеров, като първо съдът върна на прокуратурата обвинителния акт за доработване.

Наблюдаващ прокурор по делото е Боряна Бецова от Софийската градска прокуратура, който вчера ВВС не даде на дисциплинарна проверка по искане на правосъдния министър Христо Иванов заради казуса с източване на френски социалния помощи от министъра на инвестиционното проектиране Иван Данов.

 
 
Коментарите са изключени