shareit

Опит за атентат предотвратен в Германия

| от chornicle.bg |

Двама души са арестувани по подозрения, че планират атентат в германския град Дортмунд. Мъжете са граждани на Тунис и Сирия, като са задържани в Берлин при полицейска акция в джамия. Смята се, че двамата са последователи на „Ислямска държава“. Впоследствие и двамата бяха освободени. Берлинската полиция не съобщи други подробности, посочва АФП.

По-рано полицията в Берлин заяви само, че работи по сигнал от друга юрисдикция, но отказа да коментира състоянието на сигурността в други германски градове.

Разследването е довело полицията до автомобила на двамата мъже, съответно на 28 и 46 години, но властите уточниха, че не са открити експлозиви. Все пак, опасения за съдържанието на колата накара полицията да евакуира 120 жители от 16-те най-близки сгради в квартал Бриц.

Междувременно Германия обяви, че ще предостави логистична и разузнавателна подкрепа на френската военна операция срещу джихадистката групировка в Сирия. Германска фрегата охранява френския самолетоносач „Шарл де Гол“, откъдето френските изтребители нанасят удари по цели на ИДИЛ.

 
 
Коментарите са изключени