shareit

Официално: Изхвърлиха Литекс от „А“ група

| от chronicle.bg |

Изпълкомът на БФС взе окончателно решение за изваждане на Литекс от „А“ група на днешното си заседание. От следващия сезон ловчанлии ще стартират участието си в „Б“ група.

„Оранжевите“ запазват правото да продължат участието си в полуфиналите за Купата на България, а вторият отбор на Литекс ще продължи участието си в Б група.

Дисциплинарната и Апелативната комисия се произнесоха за изваждането на ловчанлии от елита след изваждането на тима по време на мача с Левски през декември миналата година, когато „оранжевите“ не завършиха мача по нареждане на шефовете си.

Впоследствие още една специално сформирана комисия имаше сбирка по казуса, но становището й не бе оповестено пред медиите, а ще бъде разгледано от Изпълкома.

Малко след 16 часа Гриша Ганчев напусна сградата на БФС, но без да коментира нищо пред медиите.

Наско Сираков заяви, чe не е било подлагано на гласуване оставането на Литекс в А група, което значи, че Литекс остава извън елита.

„Аз лично не искам шампионът на България да се определя в заседателната зала. Бях на мнение, че трябва казусът да бъде подложен на гласуване, но други членове на Изпълкома не се съгласиха“, коментира Сираков.

„Изпълкомът с най-добри чувства се опитахме да направим всичко. Ние нямаме право да преразглеждаме решение на Апелативната комисия. От следващото първенство ще играят в по-долна група. Литекс 2 ще може да играе в Б група. Не е говорено за класиране и т.н.“, каза президентът Борислав Михайлов.

Това означава, че все още не е ясно какво ще се случи със спечелените от останалите отбори точки в мачовете им срещу Литекс.

 
 
Коментарите са изключени