shareit

Обичате сериали и мразите реда? Значи сте интелигентни!

| от chronicle.bg |

Ако сте пристрастени към сериалите, но редът не е ваша силна черта и стаята ви често е разхвърляна, то това може би е добра новина. Според психолози това са признаци на висок интерект, съобщава БТА, цитирайки британското издание „Daily Mail“.

„Разхвърляната среда изглежда вдъхновява откъсването от правилата, което може да доведе до интересни прозрения“ – каза психоложката Катлин Вос.

Хаосът наоколо всъщност помага за оформяне на приоритетите. Ако ключовете се окажат затрупани под пощата, е крайно време да си проверите сметките. Ако паспортът е под купчина дрехи, значи отдавна не сте прали и трябва да го направите.

Трудното ставане сутрин не е признак само за лоша дисциплина. Когато човек натиска бутона за доспиване на будилника, се вслушва в езика на тялото. Затова според психолозите поспаланковците са по-интуитивни, креативни и умни.

Пристрастеността към сериалите обикновено не се свързва с висок интелект, а е признак за леност и интровертност. Но ако човек предпочита да се усамотява и отпуска, може да е по-умен от останалите.

Хората, които са пристрастени към видеоигри, често имат по-добри когнитивни умения, социална памет, разсъждават по-добре и по-лесно решават проблеми, твърди психоложката Изабела Гранич, която работи в университета на Торонто.

 
 
Коментарите са изключени