shareit

Обама с първи критики за шефа на ФБР заради Клинтън

| от chronicle.bg |

Американският президент Барак Обама критикува индиректно шефа на ФБР Джеймс Коми за оповестяване на възможни нови доказателства свързани с разследването спрямо Хилъри Клинтън за използването от нея на личен сървър по времето й като държавен секретар, съобщава БНР.

За сайта NowThisNew той направи първите коментари за случая по темата, която стана част от президентската кампания като заяви, че ФБР не бива да действа с приомите на инсинуации или непълна информация.

Коми бе критикуван след като изнесе информацията за новите мейли по-малко от две седмици преди президентските избори заради факта, че с уклончивото си съобщение би могъл да разколебае някои избиратели.

В интервюто Обама непряко го критикува изказа по адрес на Клинтън: „Познавам я. Доверявам й се. Не бих я подкрепял, ако нямах абсолютно доверие в нейната почтеност и интереса й да осигури по-добро бъдеще за младите“.

Малко след като даде оценка на действията на шефа на ФБР в Северна Каролина, Обама призова американците от всякакви етнически групи да подкрепят кандидата на демократите.

 
 
Коментарите са изключени