shareit

НЗОК очаква 70 милиона лева да постъпят до края на ноември в бюджета й

| от chronicle.bg |

Здравната каса очаква 70 милиона лева да постъпят до края на ноември в бюджета й. Те са от отстъпки в цените на лекарствата, които Касата плаща.

Надзорният съвет на здравната каса е утвърдил и допълнителен брой направления за специалисти, издавани от  личните лекари във Враца, Добрич, Благоевград, Велико Търново, Смолян и Ловеч. Диспансерното наблюдение на пациенти със сърдечно-съдови  заболявания и със сърдечни и съдови импланти и  транспланти ще се извършва само от лекар-специалист по  кардиология до края на първата година от интервенцията е решено още от Надзорния съвет.

Взето е решение да се въведе пилотен проект за пръстова автоидентификация в 20 лечебни заведения с най-голям брой хоспитализации за миналата година. Заради проблеми със сключването на договорите на няколко болници в столицата със здравната каса, сред които и УМБАЛСМ „Пирогов“  Надзорният съвет е възложил на управителя на здравната каса  да освободи от длъжност директора на Районната здравно-осигурителна каса София – град.

 
 
Коментарите са изключени