shareit

Нямаш 18? Алкохолът ще почака

| от Спонсорирано съдържание |

Пет емблематични софийски заведения обединяват усилия в каузата на Перно Рикар за отговорна консумация на алкохол. Те създадоха Лига на отговорните, която ще се стреми към ограничаване на употребата на алкохол от непълнолетни и създаването на култура на отговорно сервиране на алкохол.

Неформалната организация е отворена за нови заведения, които искат да работят за каузата.

Една от основните сфери на дейност в социалната отговорност на Перно Рикар България е насърчаването на отговорна консумация на алкохол. Ограничаването на употребата на алкохол от непълнолетни е един от глобалните ангажименти, които Групата Перно Рикар е поела, но постигането на тази цел е възможно само в партньорство с всички заинтересовани страни (властите, неправителствени организации, бизнеса). Bedroom, Carrusel, Culture Beat, Club 365, Once upon a time…Biblioteka припознаха каузата като своя.

DSC_0168

Първата инициатива на Лигата е кампанията „Нямаш 18? Алкохолът ще почака.“ Тя насочва вниманието на посетителите на нощни заведения към проблема, поставяйки акцент върху наличните средства за справяне с него.

Известни и утвърдени плакатисти от PLAKAT KOMBINAT се включват в „Нямаш 18? Алкохолът ще почака.“ по креативен начин. За всяко заведение от Лигата на отговорните е изработена специална визия: плакат-уникат, представящ идентичността на заведението и посланието на кампанията.

Плакатистите, които подадоха ръка на кампанията са Анна Симеонова, Надежда Комитска, Светлана Мирчева, Стефан Чинов, Ясен Згуровски.

Plakat Kombinat

Официален партньор на кампанията е Държавна агенция за закрила на детето, а Националната телефонна линия за децата (НЛД) е отворена за подаване на сигнали за нередности, свързани с неправомерната продажба на алкохол на непълнолетни. С едно обаждане на номер 116111 всеки може да информира компетентните органи за наличието на нарушение на общоприетите правила, както и да подаде сигнал за всяко събитие, застрашаващо здравето и живота на най-малките. Повече информация за телефонната линия може да откриете на 116111.bg.

„Твърдо вярваме, че в бъдеще Лигата ще се разраства с нови социално-отговорни заведения в цялата страна и ще придобива все по-голяма обществена популярност, сила и значимост.“ – споделя Мирослава Симова, управител на Перно Рикар България.

 
 
Коментарите са изключени