shareit

Няма българи сред загиналите в Ница

| от chronicle.bg |

Български гражданин е постадал леко при терористичното нападение в Ница, отнело живота на над 80 души по време на тържествата за националния празник на Франция.

Кирил Георгиев има натъртвания на лявата ръка.

„Беше един страхотен празничен ден, имаше концерти и фойерверки. На края на фойерверките се очакваше да започне още един концерт, но точно в този момент видях как на метри от мен един камион се заби в хората. Първоначално беше малко далеч и си мислех, че е част от програмата, но след няколко секунди видях, че този камион помиташе всички, които стояха пред него“, разказа той пред Нова телевизия.

Министерство на външните работи обяви, че при терористичния акт няма пострадали българи.  „Посолството на Република България в Република Франция следи отблизо ситуацията и поддържаме постоянна връзка с властите в страната“, обяви Министерството.

Беше публикуван и телефон за връзка с кризисния център на Министерство на външните работи на Република Франция: 00 33 (0)1 43 17 56 46.

Външният министър Даниел Митов изрази съболезнованията си към близките на загиналите в Ница и пожела бързо оздравяване на пострадалите.

„Шокиран съм! За пореден път терорът удари сърцето на Европа и то на националния празник на Франция.
Няма кауза, която да оправдава смъртта на невинни жертви“, написа той във Facebook.

„Българският народ ще остане рамо до рамо със своите френски приятели в този тежък за тях момент!“, пише още външният министър.

 
 
Коментарите са изключени