shareit

Няколко причини да не ви харесват

| от chronicle.bg |

Има хора, които всички харесват. Има и такива, които са привлекателни, интелигентни и общителни, но въпреки това не са най-приятната компания. На какво се дължи това? През 2014 година писателят Джулиън Трежър изнася своя реч по време на Ted Talk, в която дефинира нещата, които ви пречат в комуникацията с хората. Ето кои са те.

Клюките

Ако клюкарите за другите не просто се сдобивате с лоша репутация, но казвате на хората, че е ок и те да разнасят клюки за вас.

Съдите другите

Когато се държите осъдително по принцип, събеседникът ви ще очаква да съдите и него, затова може да се почувства некомфортно и да не иска да се разкрива пред вас.

Негативен сте

Никой не харесва мрънкачите. Ако имате оптимистична нагласа, то хората ще се наслаждават много повече на компанията ви.

Оплаквате се

Това лесно се превръща в навик и изведнъж се оказвате онзи човек, на когото все светът му е крив. Рано или късно хората започват да ви избягват, защото знаят, че се оплаквате за всичко, винаги.

Търсите си оправдания

Никой не обича хора, които непрекъснато търсят вината в някой друг, за да оправдаят собствените си грешки. Когато непрекъснато си търсите оправдания, казвате на другите, че сте неспособни да поемате отговорност за грешките си.

Преувеличавате

Да драматизирате за всичко е с един нюанс по-слабо от това да лъжете. Да добавяте екстравагантни детайли към всяка история няма да накара хората да ви харесват, а може да звучи фалшиво.

Да приемате мненията си за факти

Всеки човек си има мнение, но не всяко мнение е факт.

 
 
Коментарите са изключени за Няколко причини да не ви харесват

Повече информация Виж всички