shareit

Нудъли с домашно песто

| от Росица Гърджелийска |

Всяка седмица Росица Гърджелийска ни предлага по една от своите рецепти.

Тя работи във филмовата индустрия, но обича да готви и да пътува. Живее няколко години във Великобритания, преди да се завърне в България. Обича да посещава интересни места по света. В блога на Роси www.primalyum.co.uk може да намерите рецепти за интересна и здравословна храна, както и истории за пътешествия.

Тази седмица ни предлага рецепта за нудъли с домашно песто.

Нужни продукти:
5 тиквички
1 ч.ч. чери домати, срязани на половина
1/2 ч.ч. сирене, нарязано на кубчета
1 шепа микс печени ядки – добра комбинация е лешници и бадеми
за пестото:
половин скилидка чесън
2-3 шепи пресен босилек
1 шепа орехи
1 кафена чаша настърган пармезан или друго подобно сирене
1 кафена чаша зехтин
сок от половин лимон
DSCN9382
Начин на приготвяне:
Започнете с правенето на песто. Комбинирайте всички съставки за него без лимона и блендирайте добре. Добавете лимона и разбъркайте добре и приберете в хладилника
Нарежете тиквичките на ленти като нудъли. Загрейте дълбок тиган с капка олио и добавете тиквичките. След около 3-4 минути като са пуснали много вода и са сготвени, но не са се разкашкали още – махнете от котлона и отцедете добре. Може дори да ги сложите в кърпа, за да са напълно отцедени.
След като изстинат ги добавете в голяма купа и към тях прибавете пестото, доматите, сиренето и ядките. Разбъркайте внимателно и добре до смесване на всички продукти и до получаването на перфектната свежа салата.
Обичам вкуса на лимона, на босилека, явките, на сладките доматчета, на соленото сирене…всичко това крещи в главата ми – ЛЯТО Е-Е-Е!
DSCN9372
 
 
Коментарите са изключени