shareit

НСО пази Пеевски заради заплаха за живота

| от chronicle.bg |

От днес депутатът от ДПС Делян Пеевски се сдоби с държавна охрана от НСО.

Причината: показания от „достоверен източник“, който е разкрил информация за подготвян опит за убийството на Пеевски.

Това обяви на извънреден брифинг главният секретар на МВР Георги Костов, който заяви, че информацията е събрана в хода на разследването на атентата срещу бившата барета Алексей Петров.

Той отказа да потвърди дали източникът на информацията е украинецът Роман Логвиненко, обвиняем по делото за Алексей Петров. Такава информация беше публикувана в сайта Клуб З по-рано днес.

„Не е редно да знаете кой е обектът, който подава информацията. Информацията не е дошла от случаен източник, а от такъв, който има уменията и качествата да извърши подобно престъпление“, каза Костов пред медиите.

Костов обяви, че подготовката за убийство е продължила най-малко 2 месеца.

По думите на главния секретар на МВР – логистиката на подготвяния атента прилича на две извършени досега престъпления – убийството на Димата Руснака и стрелбата по Златко Баретата пред Съдебната палата.

Той подчерта, че решението за назначаването на охрана на Пеевски е взето днес, след един първоначален отказ на самия депутат да приеме да бъде охраняван от НСО.

На въпрос защо е отказана охраната – Костов отговори, че мотивът на Пеевски е бил „подчертано личен“.

„От днес охраната е факт, бързаме да го разберете от нас, молбата ми е решението да не се интерпретира в друга тематика от изнесената“, каза Георги Костов.

 
 
Коментарите са изключени